Federația Română de Fotbal a lansat ieri la Iași un proiect pentru copiii din grădinițe, „Împreună Suntem Fotbal în grădinițe”.

Proiectul se va derula în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași și are ca scop introducerea fotbalului ca disciplină în mai multe grădinițe din Iași.

La conferința de presă organizată la Palatul Roznovanu au participat, pe lângă primarul Iașiului, Mihai Chirica, o delegație a Federației Române de Fotbal formată din managerul de dezvoltare Ciprian Paraschiv, managerul sportiv al loturilor de juniori Lucian Sănmărtean și selecționerul reprezentativei Under 18 Laurențiu Roșu, precum și Genoveva Aurelia Farcaș, Inspector Școlar General Iași.

„Ne-am bucurat de propunerea Federației Române de Fotbal și am acceptat pe loc acest parteneriat. Ne dorim ca fotbalul să pătrundă în inima copiilor. Este o sursă de sănătate și o modalitate de educare pe principii solide”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„Sâmbătă așteptăm aproximativ 800 de copii în Sala Polivalentă din Iași. Grădinițele care vor include fotbalul în curriculă vor primi din partea noastră un kit complet, pentru a-și putea desfășura activitatea”, a precizat managerul de dezvoltare al FRF, Ciprian Paraschiv.

Federația Română de Fotbal susține practicarea fotbalului de la o vârstă cât mai fragedă, astfel că grădinițele ce vor implementa în orarul copiilor cel puțin o oră de fotbal pe săptămână vor primi suport din partea FRF. Acesta constă în echipament, mini-porți mobile, mingi și elemente necesare pentru delimitarea suprafeței de joc.

Articolul precedentMuzeul Unirii, iluminat în cadrul unui proiect dedicat Centenarului
Articolul următorLaborator performant pentru elevii de la Liceul de Informatică