Consilierii locali se reunesc astăzi ca să se pronunţe asupra a 53 de proiecte de hotărâre. Discuțiile cele mai aprinse vor fi pe cele peste 20 de proiecte imobiliare. Printre acestea se numără două schimburi de terenuri, unul menit să deblocheze construirea bazinului de înot din zona Tudor Vladimirescu/ Metalurgie, iar celălalt destinat să salveze 523 mp de spaţiu verde între blocurile situate pe strada Han Tătar.

Pe de altă parte, consilierii liberali au solicitat suplimentarea ordinii de zi cu proiectul de hotărâre de abrogare a PUZ-urilor de pe Esplanada Oancea, elaborat de ei încă din data de 8 iunie. Amintim că intenţia de a construi trei noi blocuri în zonă – care ar distruge ireversibil Esplanada Oancea, după cum afirmă liberalii – a provocat proteste în stradă ale locuitorilor.

„De două luni avem o tăcere mormântală din partea Municipalităţii cu privire la sesizãrile cetăţenilor care locuiesc pe Esplanda Oancea şi care se opun cu vehemenţă mutilării zonei şi distrugerii oazei de verdeaţă din parc“, motivează liberalii necesitatea promovării proiectului lor.

Articolul precedentUn ales local a chemat la bară inspectorii de integritate
Articolul următorEvaziunea fiscală, FLAGELUL care a cuprins Iașul