În urma verificării conformității administrative și eligibilității, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est a comunicat Consiliul Județean Iași că proiectul privind extinderea și dotarea Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași a fost admis în „următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară”.

„Solicitarea de finanțare a fost depusă la mijlocul lunii aprilie și iată că astăzi, chiar de ziua copilului primim această veste. Copiii care ajung în Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul «Sfânta Maria» trebuie să fie tratați în condițiile cele mai bune. Mă bucur că cei de la ADR Nord Est ne-au anunțat că am trecut prima etapa intermediară și că proiectul este eligibil pentru finanțare. Urmează alte etape, la fel de dificile dar, nimic nu trebuie să fie prea mult sau prea greu, când este vorba despre copii. Și aici vorbim nu numai despre cei din județul nostru ci despre cei din întreaga Moldovă”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Cererea de finanțare a proiectului „Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași“ a fost depusă în vederea obținerii finanțării nerambursabile în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Valoarea totală a proiectului este de 12.178.373 de lei, Consiliului Județean participând cu 5.480.348 de lei. Durata pentru realizarea lucrărilor este de 31 de luni.

Investiția propusă de CJ prevede extinderea construcției în care își desfășoară activitatea Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” și crearea unei infrastructuri care să corespundă necesităților actuale ale unei astfel de secții- tratarea imediată a pacienților, dar și instalarea și utilizarea de aparatură performantă.

Acum, UPU Sf. Maria funcționează într-un spațiu de 98 de metri pătrați, insuficient pentru desfășurarea actului medical în condiții moderne. Noua clădire va avea o suprafață de 2.281 de metri pătrați. Aici, vor exista spații pentru primirea și trierea pacienților, cameră de resuscitare, spațiu pentru decontaminare, grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități, spații tehnice și sală de așteptare. Pe acoperiș va fi amenajat un helipunct pentru urgențele majore.

Articolul precedentAccident grav la Războieni, cu trei victime
Articolul următorSEXUL cu o minoră i-a adus peste doi ani de puşcărie