Pe 21 iunie 2018, la București, consultanții contractați de Ministerul Sănătății vor prezenta, în fața ministrului Sănătății, Sorina Pintea, și a primarului Mihai Chirica documentațiile necesare pentru demararea proiectului Spitalului Regional de Urgență din Iași.

În prezentarea lor, specialiștii Jaspers, Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de Banca Europeană de Investiții (BEI), și experții BEI Simon Barnes și Mark Mawhinney vor aduce la cunoștința autorităților centrale și locale invitate design-ul arhitectural al viitorului spital regional, componentele și costurile estimate, precum și o estimare a termenilor de implementare a proiectului. De asemenea, va fi prezentat și impactul investiției asupra mediului și condițiile de implementare necesare pentru materializarea proiectului Spitalului Regional de Urgență.

Spitalul Regional de Urgență de la Iași va dispune de peste 800 de paturi și circa 2.500 de angajați, mulți fiind medici specialiști. Suma necesară pentru construirea spitalului se ridică la peste 300 milioane de euro, fondurile fiind asigurate de Comisia Europeană, Banca Europeană pentru Investiţii și Guvern.

În România vor fi construite trei spitale regionale, la Iași, Cluj-Napoca și Craiova. Municipiul Iași este cel mai avansat din punct de vedere al documentației în privința realizării acestor obiective atât de importante pentru țara noastră.

Articolul precedentPENSIONAR sancţionat de poliţiştii ieşeni: uite de ce!
Articolul următorCopii ajunși la Urgențe în urma unor accidente rutiere