Sindiatul Sanitas Iași a anunţat că organizează pichetarea Prefecturii pe data de 25 februarie 2019.

Sindicaliştii au precizat că, printre revendicări, se regăseşte eliminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială, precum şi calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

De asemenea, aceştia solicită asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite şi eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea Regulamentului de sporuri.

Mai mult, sindicaliştii ieşeni solicită corectarea inechităţilor din Legea 153/2017 şi includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate şi asistenţa socială, dar şi negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului ”Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare”.

Articolul precedentDeputat ieşean: “Riscăm să fim aruncați în zona instabilității, sub conducerea unor marionete!”
Articolul următorAmenzi de aproape 50.000 lei date de inspectorii primăriei