Un grup de şase persoane a protestat vineri după amiaza la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi, împrăştiind apă combinată cu colorant de culoare roşie pe scările principale de la Corpul A, unde se află şi rectoratul.

Cei şase au venit de la Bucureşti la Iaşi, nemulţumiţi fiind că Tudorel Toader şi-a reluat mandatul de rector al UAIC după încetarea mandatului la Ministerului Justiţiei.

“Am bătut 400 de kilometri, de la Bucureşti la Iaşi, să îi spunem domnului Tudorel că nu are ce căuta aici. Am venit să îi transmitem un mesaj aşa cum ştim noi mai bine, să îi arătăm că sângele victimelor recursului compensatoriu e în mâinile lui, că în momentul de faţă el nu e capabil şi nu are dreptul să îi înveţe pe alţii să facă justiţie el, cel care e călăul justiţiei româneşti. Acum este aici. Mi se pare absurd ca un astfel de om să înveţe pe alţii să facă justiţie şi să fie rector la o astfel de universitate”, a declarat Cătălin Rădulescu, unul dintre protestatari.

Ceilalţi protestatari au spus la rândul lor că sunt nemulţumiţi de faptul că fostul ministru Tudorel Toader are susţinerea corpului academic al UAIC, pentru funcţia de rector.

Tudorel Toader şi-a reluat pe 25 aprilie 2019 mandatul de rector al UAIC, la o zi după ce în Monitorul Oficial numărul 324 din 24 aprilie 2019 a fost publicat decretul de eliberare din funcţia de ministru al Justiţiei. Toader a preluat în 2016 funcţia de rector al universităţii ieşene, din care s-a autosuspendat în februarie 2017, la momentul preluării portofoliului de la Ministerul Justiţiei.

El a deţinut două mandate succesive de judecător la Curtea Constituţională a României în perioada 2006-2016. În perioada 2004-2016 el a fost şi decanul Facultăţii de Drept a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”.

Articolul precedentCFR – Poli Iași, în prima etapă
Articolul următorScandal privind preluarea în administrare a drumurilor pentru șoseaua de centură