Un individ a fost pedepsit de către magistrații ieșeni, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni cu caracter economic. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Dragoș Stănescu la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.
Pe lângă pedeapsa aplicată, judecătorii l-au obligat pe acesta și la achitarea unor despăgubiri către Fisc.
“Instanța admite acţiunea civilă promovată în cauză de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi, şi obligă inculpatul Stănescu Dragoș la plata către partea civilă a sumei de 135.767 de lei. Dispune luarea măsurii asiguratorii constând în instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor imobile şi mobile, prezente şi viitoare, aparţinând inculpatului, până la concurenţa sumei de 135.767 de lei, reprezentând prejudiciul produs”, au precizat magistrații ieșeni. Sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.
Procesul individului a început pe data de 2 noiembrie 2018. Potrivit procurorilor ieșeni, în urmă cu mai bine de doi ani, acesta ar fi comis nouă acte materiale de evaziune fiscală, creând astfel un prejudiciu de peste 100.000 de lei la bugetul consolidat al statului român.
Articolul precedentCum poți fi JEFUIT pe stradă, în Iași!
Articolul următorCondamnat pentru tentativă la OMOR