Poliţiştii rutieri din Iaşi, Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău au acţionat în vederea prevenirii accidentelor soldate cu victime omeneşti, generate de excesul de viteză şi depăşirile neregulamentare.

Au fost folosite aparatele radar din dotare. Au fost constatate patru infracţiuni. Poliţiştii rutieri au dat 397 de amenzi, în valoare de 154.820 de lei, dintre care 231 pentru viteză, una pentru consum de alcool, şapte pentru depăşiri neregulamentare, iar restul – pentru alte abateri.

Au fost reţinute în vederea suspendării 27 de permise de conducere, dintre care 19 pentru viteză, şapte – pentru depăşiri neregulamentare, iar unul pentru consum de alcool. A fost retras un certificat de înmatriculare.

De exemplu, un bărbat de 39 de ani, din municipiul Iaşi, a condus un autoturism pe DE 583, în localitatea Podu Iloaiei, cu viteza de 109 km/h control radar, pe un tronson de drum limitat la 50 km/h.

De asemenea, acesta nu avea asupra lui permisul de conducere. Şoferul fost amendat cu 2.320 de lei şi s-a dispus reţinerea permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Articolul precedentȘoferi din Iași, lăsați fără permise
Articolul următorFemeie condamnată pentru evaziune. Prejudiciu de peste 50.000 de lei