Polițiștii ieşeni au acționat în județ, pentru informarea cetățenilor cu privire la influenţa consumului de alcool sau droguri, asupra conduitei rutiere, menţinerea fluenţei traficului rutier şi preîntâmpinarea producerii unor accidente rutiere grave

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au efectuat verificări pentru identificarea persoanelor căutate, urmărite potrivit legii sau care se sustrag urmăririi penale şi verificări privind autovehiculele furate din România şi din spaţiul comunitar.

De asemenea, agenţii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași au acționat pentru verificarea legalității transporturilor și prevenirea evaziunii fiscale. În cadrul acțiunii au fost date 234 de amenzi, în cuantum de 122.556 de lei, dintre care 60 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 34 de permise de conducere, dintre care şapte pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Mai mult, au fost retrase două certificate de înmatriculare și a fost retras un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Astfelagenţii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit în trafic, pe strada Libertăţii, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Grozești, care avea aplicată la suportul numărului de înmatriculare din partea din faţă o hârtie pe care era imprimat un număr de înmatriculare.

Bărbatul a prezentat o autorizaţie provizorie de circulaţie, emisă de autorităţile italiene, care era expirată. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, au menţionat oamenii legii. 

 

Articolul precedentIașul, în topul contrabandei cu ȚIGĂRI!
Articolul următorINCONȘTIENȚĂ: Zeci de şoferi, prinși băuţi la volan!