Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în municipiul Iași.

Au fost date 82 de amenzi, în cuantum de 20.155 de lei, dintre care patru pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice și 78 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și au fost constatate două infracțiuni.

Prinşi “parfumaţi” în trafic

Agenții din cadrul Secției II de Poliție au oprit pentru control, pe strada Silvestru, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani. Întrucât șoferul mirosea a alcool, acesta a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, agenții din cadrul Secției II de Poliție au oprit pentru control, pe Aleea Mihail Sadoveanu, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din județul Vaslui. Întrucât șoferul mirosea a alcool, şi el a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus la spital, pentruprelevarea de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit, de asemenea, un dosar penal.

Probleme din pricina permisului

Polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit, pentru control, pe DN 28, în comuna Costuleni, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Gorban. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că acesta nu are permis pentru vreo categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

Găsiţi şofând fără carnete

Oamenii legii au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 33 de ani, din Iași. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta are permisul suspendat. Întrucât șoferul mirosea a alcool, acesta a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. 

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, pe DE 583, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Focuri. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că acesta are permisul reținut. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis. 

Anchetat din cauza vehiculului

Agenții din cadrul Secţiei IX de Poliţie Rurală Hârlău au oprit, pentru control, pe strada Sfântul Andrei, din comuna Deleni, un ATV condus de un bărbat de 60 de ani, din aceeaşi localitate. Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că ATV-ul este neînregistrat, iar bărbatul nu are permis corespunzător acestei categorii de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

Articolul precedentSoluție supraterană pentru traversarea unei importante intersecții din Iași
Articolul următorAbonamente pentru fanii Politehnicii Iași