Polițiștii ieşeni au intervenit recent la peste 200 de incidente, majoritatea sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Aceştia au dat 510 amenzi, în cuantum de 129.001 lei, iar, în urma acțiunilor efectuate, au fost constatate 66 de infracțiuni.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 23 de permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Dosar penal, din cauza alcoolului

Ieri, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Dragoş Vodă de un bărbat de 33 de ani, din comuna Moţca. Întrucât şoferul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolenmiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cu ochii pe vitezomani 

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au acţionat pentru combaterea accidentelor generate de nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost date 63 de amenzi, în valoare de 18.560 de lei, dintre care 42 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De exemplu, un bărbat de 31 de ani a fost amendat cu 580 de lei, întrucât a condus un autoturism pe bulevardul Chimiei cu viteza de 76 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Articolul precedentIeşeancă cercetată pentru contrabandă cu ţigări!
Articolul următorRestricții de circulație pe Bulevardul Primăverii