Polițiștii rutieri din cadul I.P.J. Iași au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatore de accidente rutiere, pe raza județului.

În cadrul acțiunii au fost date 203 amenzi, dintre care 22 pentru nerespectarea legislației rutiere la trecerilor la nivel cu calea ferată și 181 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost reținute 17 permise de conducere, dintre care trei pentru nerespectarea legislației rutiere la trecerilor la nivel cu calea ferată și 14 pentru alte abateri.
Totodată, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune.
De exemplu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 69 de ani, din comuna Lețcani. Întrucât șoferul mirosea a alcool, acesta a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Articolul precedentAproape 1.500 de locuri de muncă pentru şomerii ieşeni
Articolul următorFirmă din Iaşi, amendată de oamenii legii