Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor, în special a celor produse pe fondul nerespectării normelor de către pietoni.

În cadrul acțiunii au fost date 36 de amenzi, în cuantum de 7.975 de lei. De asemenea, au fost reținute trei permise de conducere.

De exemplu, un bărbat de 30 de ani, din comuna Ţibana, a fost amendat cu 290 de lei întrucât a traversat strada Gării printrun loc nepermis pietonilor.

Verificări la transportatorii de lemn

La rândul lor, agenţii din cadrul Postului de Poliţie Probota, împreună cu un reprezentant al Ocolului Silvic Iaşi, au acționat pentru combaterea comerţului ilicit cu lemne.

În cadrul acțiunii au fost controlate 21 de autoturisme și verificate trei vehicule de transport al lemnului, fiind legitimate 36 de persoane. De asemenea, au fost date 20 de amenzi, în cuantum de 8.100 de lei, şi au fost confiscați 3,70 metri cubi de lemn.

Astfel, a fost amendat un tânăr de 24 de ani, din Iaşi, deoarece a efectuat acte de comerţ cu lemn, fără a îndeplini condiţiile legale. De asemenea, cei 3,7 metri cubi de lemn, în valoare de 1.500 de lei, au fost ridicați în vederea confiscării, fiind predați reprezentanților Ocolului Silvic Iaşi.

Mai mult, a fost amendat cu 290 de lei un bărbat de 46 de ani, din Iaşi, deoarece a condus un autoturism pe DN 24 C Iaşi – Ştefăneşti fără a purta centura de siguranţă.

Zeci de şoferi, transformaţi în pietoni

Polițiștii ieşeni au intervenit, de asemenea, la peste 100 de incidente, majoritatea sesizate prin numărul pentru apeluri de urgenţă 112. Aceştia au dat 313 amenzi, în cuantum de 112.760 de lei, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate 25 de infracțiuni.

Astfel, au fost organizate şapte acțiuni și s-a intervenit la 106 incidente, dintre care 87 au fost sesizate prin 112.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 20 de permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Articolul precedent“Cafenea publică” de informare, în centrul oraşului
Articolul următorUrmărit internaţional pentru complicitate la tâlhărie, prins în Italia