Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au organizat o acţiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Astfel, au fost date 43 de amenzi, în valoare de 9.570 de lei, dintre care patru pentru abateri ale pietonilor, una pentru o depăşire neregulamentară, una pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, iar restul pentru alte abateri. Mai mult, în doar câteva ore au fost reţinute în vederea suspendării şapte permise de conducere.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Iaşi, a condus un autoturism pe strada Splai Bahlui şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care traversa în mod regulamentar. Şoferul a fost amendat cu suma de 580 de lei şi sa dispus reţinerea permisului, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Reprezentanţii IPJ Iaşi au mai menţionat că agenţii Serviciului Rutier au acţionat recent şi pe drumurile naţionale din judeţ şi pe DE 583, pentru combaterea încălcării normelor de către şoferi, vizând în special principalele cauze generatoare de producere a accidentelor, respectiv viteză peste limita legală sau neadaptată condiţiilor de trafic.

Astfel, au fost date 46 de amenzi, în valoare de 40.740 de lei, dintre care 24 pentru viteză, patru pentru depăşiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri. Au fost reţinute în vederea suspendării 14 permise de conducere, dintre care zece pentru viteză, iar patru – pentru depăşiri neregulamentare. În plus, au fost retrase două certificate de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Iaşi, conducea un autoturism pe DN 24, în afara localităţii Păun, fiind înregistrat de aparatul radar, într-o zonă limitată prin indicator la 60 km/h, circulând cu viteza de 115 km/h, iar, în localitatea Poieni, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 118 km/h, viteza maximă admisă pe acel sector de drum naţional fiind de 50 km/h. Şoferul a fost sancţionat cu nouă puncteamendă pentru fiecare abatere constatată în locuri diferite şi a fost aplicată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90, plus 90 de zile”, a adăugat Anca Vîjiac.

Conform acesteia, o femeie în vârstă de 30 de ani, din municipiul Iaşi, a condus un autoturism pe DN 24, în localitatea Poieni, fiind înregistrată de aparatul radar circulând cu viteza de 102 km/h, întro zonă limitată la 50 km/h. Aceasta a fost sancţionată cu zece puncte-amendă şi a fost aplicată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. 

Articolul precedentTraficul din Iași, dat peste cap de raliu
Articolul următorAducțiune cu gaz, sfințită într-o comună ieșeană