Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în județ.

Au fost date 84 de amenzi, în cuantum de 15.080 de lei, dintre care 30 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, opt pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 46 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute opt permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare. De exemplu, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din judeţul Bacău, a fost amendat cu suma de 290 de lei, deoarece a traversat şoseaua Nicolina printr-un loc nepermis pietonilor. 

Cercetat din pricina permisului

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene Iaşi au oprit, pentru control, pe DJ 248 B, în comuna Popricani, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 28 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea permisului de conducere prezentat de acesta pentru control.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Frica de ace i-a adus un dosar penal

Mai mult, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, pe o stradă din municipiul Iaşi un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani.

Întrucât ţoferul mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a refuzat să fie dus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Articolul precedentAnchetat pentru că şi-ar fi jefuit angajatoarea
Articolul următorAnsamblul studenţesc Doina Carpaţilor, la 55 de ani de la înfiinţare