Agenții rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași au acționat în județ pentru prevenirea accidentelor și combaterea principalelor cauze generatoare ale acestora.

În cadrul acțiunii au fost date 262 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 116.125 de lei, dintre care 125 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, două pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 135 pentru alte abateri”a declarat Ioana Btiuc,purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași au mai precizat că au fost reținute 26 de permise de conducere, dintre care 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, două pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și şase pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase trei certificate de înmatriculare și au fost constatate patru infracțiuni la regimul rutier.

De exemplu, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din județul Suceava, a condus un autoturism pe DE 583, în comuna Budăi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest rezultat o valoare de sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat cu amendă și reținerea permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași

Articolul precedentProiectul privind realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, adoptat pe articole
Articolul următorFemeie prinsă consumând alcool pe stradă