Organizația PNL Iași respinge varianta venirii primarului Mihai Chirica în partid, în ciuda susținerii acestuia pentru președintele Klaus Iohannis. Liberalii ieșeni spun că nu se pune problema ca Mihai Chirica să fie acceptat în PNL.
”Biroul Politic Local al PNL Iași, întrunit în ședință statutară, adoptă prezenta rezoluție:
1. Declarațiile primarului Mihai Chirica cu privire la susținerea candidatului PNL la Președinția României, domnul Klaus Iohannis, nu schimbă cu nimic raportarea noastră față de corupția și incompetența care caracterizează administrația locală pe care domnul primar o reprezintă.
2. PNL Iași este singura forță politică locală care, în toți acești ani de mandat ai actualului primar provenit din rândurile PSD, s-a opus derapajelor grave ale acestuia și a refuzat, prin consilierii locali, să voteze proiectele păguboase pentru oraș. În toți aceștia ani, am propus proiecte concrete pentru marile probleme ale orașului, ignorate de către primarul Chirica și majoritatea PSD-ALDE care îl susține în CL.
3. Dezavuăm știrile false lansate de către Primarul Iașului, domnul Mihai Chirica, privind aproprierea sa de PNL Iași și considerăm profund jignitoare o asemenea ipoteză.
.4. Rămânem consecvenți proiectului de schimbare din fruntea primăriei Iași a domnului Mihai Chirica și a tuturor celor care, timp de 30 de ani, alături de el, au căpușat bugetul orașului și au construit o rețea de corupție care ține orașul în stagnare.
5. Rămânem consecvenți hotărârii de a oferi orașului nostru, începând cu iunie 2020, o conducere liberală a Primăriei Iași, care să aducă marile investiții în infrastructură, transport public, sănătate, mediu, educație și regenerarea urbană a cartierelor uitate de către d-l Mihai Chirica”, se arată într-un comunicat al PNL Iași.