O femeie de 63 de ani, care, ieri dimineață, se deplasa, la ora 5.00, către locul de muncă, a fost atacată de un recidivist proaspăt ieșit din pușcărie. 

Procurorii spun că Petru Chelaru (35 de ani), care a fost liberat din închisoare pe 26 august, a atacat-o pe femeie cu un cuțit și a târât-o după un gard de beton din zona Metalurgie.

Oamenii legii spun că individul a dezbrăcat-o pe femeie ăi a reușit să îi introducă degetele âîn vagin, moment, în care aceasta a reușit să scape din strânsoare și să îl lovească pe individ cu geanta.

Văzând că nu are sorți de izbândă și că mai este și bătut bine de victimă, agresorul a luat-o la goană, iar femeia, rămasă doar în chiloți și ciorapi pe stradă, s-a refugiat în scara unui bloc și și-a sunat fiul, care a venit și a luat-o cu un taxi.

Ulterior, Chelaru a fost identificat și reținut, el fiind mai apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru viol.

În urma recursului compensatoriu, promovat de fostul ministru al Justiîiei, Tudorel Toader, mai mulți infractori au ieșit mai devreme din pușcăriile din România, inclusiv din închisoarea din Iași.

De la începutul anului și până acum, 10 infractori puși în libertate s-au întors în Penitenciarul Iași, pentru comiterea de noi infracțiuni.