Rectorii celor șase universităţi membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) s-au întâlnit în ședință și au discutat aspect importante privind adaptarea activității UMF-urilor la noile condiții date de contextual pandemiei cu coronavirus.

Cea mai important decizie pentru candidați a fost ca testul grilă pentru admiterea în ciclul universitar de licență să se desfăşoare în mod classic și simultan la toate universităţile de medicină şi farmacie din România în data de 26 iulie 2020. Cu același prilej, s-a hotărât ca înscrierile la concursul de admitere în ciclul universitar de licență să aibă loc pe platforme online.

„Am hotârât ca susținerea concursului de admitere în ciclul universitar de licență să aibă loc în data de data de 26 iulie 2020. S-a ales această zi pentru că este duminică și orașele nu sunt atât de aglomerate. Este important ca viitorii candidați să știe că vom suplimenta spațiile de desfășurare a concursului, pentru a respecta măsurile de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor”, a declarat Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Universitățile de Medicină și Farmacie au fost printer primele instituţii de învăţământ superior din România care au ales să acţioneze profilactic, prin adoptarea unei serii de decizii şi măsuri de prevenţie, cu scopul reducerii şi limitării propagării infecţiei. Universitățile de Medicină și Farmacie din țară se implică active și depun eforturi pentru ca studenții, viitorii studenți și cadrele didactice să își desfășoare activitatea în condiții de deplină siguranță.

Articolul precedentMăsuri care îi vor enerva pe ieșeni: Accesul în piață doar după verificarea cu termometrul!
Articolul următorMăsuri special luate în Iași: Sunt vizați pensionarii!