Premierul Viorica Dăncilă intenţionează să vină mâine la Iași pentru a discuta cu reprezentanții fialialei locale a PSD. Cu această ocazie, reprezentanții Asociaţiilor care militează pentru construirea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş au solicitat public o întrevedere cu primul ministru, considerând că „acest obiectiv strategic naţional şi european este în pericol“.

„În urmă cu trei săptămâni v-am adresat o scrisoare deschisă în legătură cu ignorarea acestei autostrăzi. (…) V-am solicitat atunci o nouă întrevedere pentru a vă prezenta în mod detaliat de ce este importantă această autostradă pentru noi, pentru locuitorii Moldovei ocolite în mod sistematic de marile investiţii de infrastructură. Având în vedere că vineri, 16 august 2019, veţi fi prezentă la Iaşi, dorim să avem o întâlnire pe aceeaşi bază de colaborare. Credem că veţi fi de acord cu noi că interesele Moldovei nu mai pot fi ignorate fără asumarea tuturor riscurilor politice şi sociale care decurg de aici“, se arată în scrisoarea semnată de lideri ai Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei şi ai asociaţiilor Moldova vrea Autostradă şi Împreună pentru A8.

Chiar înainte vizitei premierului la Iaşi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat în licitaţie pe platforma electronică de achiziţii publice completarea/ revizuirea Studiului de Fezabilitate şi elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor pentru tronsonul de autostradă Iaşi-Ungheni.