Ambulatoriul Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi va primi o investiţie estimată la aproximativ 10,7 milioane de lei, constând în achiziţionarea a cinci echipamente necesare actului medical.

Este vorba despre o serie de echipamente solicitate în lista de investiţii, însă printre cele mai importante se numără un Computer Tomograf şi un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), acestea neexistând în momentul de faţă în dotarea spitalului. Aceste echipamente vor necesita ulterior şi amenajarea unui spaţiu unde să funcţioneze.

Tot prin intermediul proiectului se va achiziţiona un mamograf, o instalaţie de roentgendiagnostic mobilă, digitală, cu DAP-metru prin care se va monitoriza în permanenţă doza de radiaţii primită de nou-născuţii din terapie intensivă, precum şi un ecograf high-end cu aplicaţii OB-GIN.

Numărul consultaţiilor din ambulatoriu a fost în ultimii ani în creştere: dacă în 2016 au fost 10.773 de consultaţii, în 2017 numărul lor a ajuns la 12.155, iar în primele zece luni ale anului 2018 au fost 11.734.

Articolul precedentÎncă mai puteți depune solicitări de acordare de ajutoare pentru încălzirea locuinţei
Articolul următorPromoţii la Tarom de pe Aeroportul din Iaşi