Reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu“ Iaşi au delcarat că va fi cumpărat din fonduri proprii un robot dedicat chirurgiei spinale.

„Vom achiziţiona un robot dedicat chirurgie spinale care oferi posibilitatea efectuării de intervenţii chirurgicale cu un grad şi mai ridicat de siguranţă pentru pacienţi. Acesta va fi achiziţionat din fonduri proprii şi va acosta aproximativ un milion de euro”, a declarat Lucian Eva.

Managerul a precizat că în ultimii opta ani s-au investit 12 milioane de euro în tehnologizarea spitalului.

„Am reuşit să facem aceste investiţii din fonduri proprii, în ultimii opt ani investind peste 12 milioane de euro în tehnologizarea spitalului. Marele avantaj nu a fost doar managementul care a permis aceste investiţii, ci şi echipa de specialişti care a fost interesată de progresul spitalului şi a reuşit să se adapteze şi să pună în aplicare aceste metode moderne care presupun utilizarea de tehnică de ultimă generaţie. Nu e suficient să ai aparatură de înaltă performanţă, trebuie să ai şi echipa de specialişti care să evolueze spre ceea ce ne-am propus: neuroexcelnţă la Iaşi”, a menționat Lucian Eva.

De precizat că în prezent echipa managerială a Spitalului de Neurochirurgie Iaşi lucrează la un proiect care îşi propune înfiinţarea unui Centru de Neuroexcelenţă la Iaşi.

Acesta se va construi în curtea spitalului, va avea o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, două săli de operaţie cu câte o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi şi va include alături sălile de operaţie dotate ultramodern, tehnologie pentru radioterapie modernă, un bazin şi echipamente robotizate pentru efectuarea de proceduri de recuperare în afecţiunile neurochirurgicale şi neurologice.

Articolul precedentOfertă de studii la Universitatea Tehnică, prezentată în Tunisia
Articolul următorIaşul, Capitală istorică a României