Un individ a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat de unele „ţepe”.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Florin Cristian Goşman (42 de ani), recidivist. 

„Instanţa condamnă pe inculpatul Goşman Florin Cristian la o pedeapsă de patru ani şi două luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune şi înşelăciune. Admite în parte acţiunea formulată de către partea civilă D.M. şi îl obligă pe inculpat la plata către partea civilă a sumei de 38.232 de lei, cu titlu de daune materiale”au precizat judecătorii ieşeni. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.

Pe data de 16 februarie 2017, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Florin Goşman ar fi indus în eroare o femeie, determinând-o să îl împuternicească să îi vândă o suprafaţă de teren pe care aceasta o avea. Oamenii legii au precizat că acesta a vândut terenul sub preţul pieţei şi nici nu i-ar fi dat femeii banii respectivi.

Anchetatorii au adăugat că Goşman ar fi cerut şi ar fi primit de la o altă femeie suma de 1.900 de lei, pentru a se ocupa de dezbaterea unei succesiuni şi obţinerea unui titlu de proprietate pentru o suprafaţă de teren de 6.000 mp, urmând să cumpere acel teren pentru nişte investitori olandezi, dar fără a se ţine de cuvânt.

În noiembrie 2016, Goşman a mers în localitatea Ciurbeşti, din comuna Miroslava, şi a întrebat persoanele pe care le-a întâlnit dacă nu ştiu cine vinde terenuri în zonă. Astfel, acesta a aflat că o femeie voia să vândă un teren şi a contactat-o telefonic, apoi s-a întâlnit cu ea.

Inculpatul s-a prezentat ca fiind jurist, afirmând că este interesat de achiziţionarea de terenuri în zonă pentru nişte persoane de naţionalitate olandeză. Persoana vătămată i-a indicat că deţine o suprafaţă de teren de 6.000 mp în localitatea Proselnici şi i-a arătat terenul inculpatului Goşman Florin Cristian, acesta arătându-se interesat să îl achiziţioneze, promiţându-i că o va ajuta cu dezbaterea moştenirii şi eliberarea titlului de proprietate”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Anchetatorii au adăugat că femeia i-a prezentat lui Goşman o prietenă de-a sa, care avea de vânzare un teren de 2.200 mp în satul Ciurbeşti, lângă şoseaua de centură, şi că acesta i-ar fi făcut o ofertă extrem de avantajoasă, de 50 euro/mp, cu mult peste preţul pieţei.

Cea de-a doua femeie, Maria C. (69 de ani), a fost de acord cu oferta făcută de Goşman şi, ulterior, a mers şi a făcut copii xerox actelor pe care le are pentru terenul respectiv. 

„Cu această ocazie, inculpatul Goşman Florin Cristian a înlocuit originalul titlului de proprietate cu o copie xerox color a acestuia, lucru constatat de persoana vătămată abia în faţa organelor de Poliţie”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Oamenii legii au mai menţionat că bărbatul a convins-o pe femeie să meargă cu el la un notar public din Piatra Neamţ, unde a fost întocmită o procură. Mai apoi, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul bărbatului din Iaşi, unde au găsit o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare prin care Maria C., reprezentată de mandatarul Goşman, promitea să vândă terenul cu suma de 15.000 de euro către un cetăţean român, Bogdan V., fiindu-i achitat mandatarului un avans de 555 de euro.

La audieri, femeia a declarat că nu avea cunoştinţă de existenţa vreunui astfel de act.

Ulterior, aceasta a fost obligată să vândă o bucată de teren cu suma de 8 euro/mp, nicidecum cu 20/mp, aşa cum intenţiona ea.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că femeia a fost păgubită în final cu suma totală de 26.400 de euro, în urma acţiunilor lui Goşman.

Mai mult, la audieri, cumpărătorul terenului, Bogdan V., a spus că a găsit anunţul postat de Goşman pe Internet, l-a contactat şi i-a spus că vrea să cumpere un teren în zonă, iar acesta din urmă i-ar fi spus că „pământul îi aparţine bunicii sale, Maria C., şi că vrea să vândă pentru a-l ajuta cu plata unor datorii”.

Inculpatul a profitat de vârsta persoanelor vătămate, de mediul din care acestea provin, de faptul că nu aveau cunoştinţe juridice şi că nu aveau capacitate de a analiza cu atenţie înscrisurile pe care le întocmesc şi hârtiile pe care le semnează. Inculpatul s-a prezentat ca fiind jurist, reprezentant al omului de afaceri Ion Țiriac sau al unor investitori străini, de aici rezultând din start intenţia inculpatului de a induce în eroare persoanele vătămate. De asemenea, în ambele cazuri, inculpatul s-a prezentat ca fiind nepotul persoanelor vătămate în faţa cumpărătorilor terenurilor respective, aspecte confirmate de martori”, au subliniat procurorii. 

Articolul precedentZeci de șoferi, lăsați fără permise
Articolul următorCu dosar penal, din pricina carnetului