Programul Start-up Yourself și-a desemnat beneficiarii. Cei 48 de antreprenori care au îndeplinit toate condițiile de eligibilitate, vor semna, luni, contractele de finanțare.

Start-up Yourself este inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, al cărei membru fondator este Consiliul Județean Iași, alături de celelalte consilii județene din Regiunea Nord-Est.

Bugetul total al acestui proiect este de 11.836.863,04 lei. Din aceasta sumă, statul român contribuie cu 1.713.501 lei, restul banilor venind de la Uniunea Europeană.

În cadrul acestui program, județul Iași are cei mai mulți antreprenori care își vor deschide o afacere cu bani europeni – 27 de persoane. Fiecare dintre ei va primi suma de 33.000 de euro, nerambursabilă. Domeniile de interes pentru care au aplicat viitorii afaceriști sunt sănătăte (stomatologie, kinetoterapie), turism, activități recreative. Vor mai fi deschise afaceri în domeniul fotografic, în fabricarea mobilei, specializare în domeniul IT, producția de săpun natural artizanal, centru de prelucrare a anvelopelor uzate, realizarea de jucării, cosmetică.

Articolul precedentBărbat, mort din cauza gripei, la Iași
Articolul următorProiect major de cercetare la Universitatea „Al. I. Cuza“