Directorul general al Politehnicii Iași, Horia Sabo, a declarat astăzi că nu este finanțator al clubului, ci un manager.

„Nu am venit aici ca patron pentru că nu mi-a fost vândut clubul. Eu aș fi vrut, dar Chirica s-a opus. Am venit pe o formulă de management să asigur stabilitate financiară. Acest contract are doar clauze de management, nu are clauze de investiție. Acesta este contractul negociat cu primarul Chirica și semnat după aceea de Consiliul Director. Am negociat cu primarul pentru faptul că, probabil, a considerat că are și dânsul un drept moral asupra acestui club. Mă aștept ca în 30-40 de zile, așa cum spun avocații, să reintru cu drepturi depline la club, iar această decizie va afecta clubul. Acum este un vid managerial la club“, a menționat Horia Sabo.

Dorit de primar

Directorul general a explicat modul în care a ajuns să încheie contractul din vară, precizând că în repetate rânduri primarul, viceprimarul Harabagiu și reprezentanții clubului au insistat să vină să se implice la Poli.

„După mai multe discuții, am făcut o ofertă concretă, în care am spus clar că nu mă oblig să aduc nici măcar un leu, decât dacă este necesar. Am bătut atunci palma cu primarul Mihai Chirica și a doua zi am semnat contractul. Nu este obligația mea de a băga bani. Este un contract de management, nu un contract de finanțare“, a ținut să precizeze Sabo.

Contractul a fost încălcat

Sabo adaugă că din luna noiembrie contractul încheiat în vara anului trecut a fost încălcat.

„Contractul a fost încălcat încă din luna noiembrie, prin limitarea atribuțiilor directorului general de către cei de la club, cei care sunt o prelungire a voinței lui Chirica. Chiar și așa, am asigurat bani la club și am făcut o infuzie de capital. Am făcut-o sub formă de împrumut pentru că era singura formă legală. Am luat garanție drepturile TV pentru că deja contractul era încălcat flagrant și vroiam să fiu sigur că o să mi se dea banii înapoi. Reprezentanții clubului au spus la prima conferință de presă că gruparea va intra în colaps financiar în august-septembrie. Suntem în luna ianuarie, și cât timp clubul a fost sub managementul meu, totul a fost plătit”, a spus Horia Sabo.

Pentru încălcările contractului, Sabo a acționat în instanță după ce susține că a încercat în mai multe rânduri să stea de vorbă cu membrii Consiliului Director și cu Mihai Chirica, pentru că a observat că reprezentanții clubului fac de fapt ce le cere primarul.

„Instanța va face lumină în această dispută. Nu am niciun dubiu că nu voi câștiga în instanță, pentru că este un contract clar, pe care l-am respectat”, zice Sabo.

Articolul precedentPoli Iași a pierdut primul amical al iernii
Articolul următorÎn stare gravă, la spital, după un ACCIDENT rutier!