Primăria Iași a inițiat un proiect privind revitalizarea zonei Cicoarei, prin proiectul „Centrul multifuncțional din zona Cicoarei”, obiectivul fiind „Proiect integrat de regenerare urbană și socială în zona Cicoarei – Centrul multifuncțional Cicoarei”. Valoarea totală a acestuia este de 16.8 milioane lei, sumă fără TVA (3.5 milioane euro). Finanțarea urmează a se realiza prin intermediul Programului Operațional Regional – Axa 4.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a bugetului aferent va fi dezbătut în ședința Consiliului Local de mâine.

„Proiectul prevede construirea unei săli de spectacol cu o capacitate de 120 de locuri și a unei săli de sport cu peste 150 de locuri în tribună. Proiectul mai prevede și săli de IT, muzică, bibliotecă etc. Obiectivul va fi construit pe strada Sofia Nădejde (fosta Cicoarei), suprafața terenului studiat pentru Planul Urbanistic Zonal fiind de 7.700 metri pătrați. Din acestea, 15 la sută vor reprezenta spații verzi. Noua construcție va avea un regim de înălțime P + 4E (înălțime maximă 20 de metri de la cota terenului natural în aria construită). În cadrul centrului se vor organiza spații pentru activități educative dedicate dezvoltării copiilor și tinerilor care locuiesc în cartierul Cicoarei și în zonele învecinate”, se arată în proiectul de hotărâre.