Iubitorii de cultură ieşeni vor primi un cadou deosebit chiar de Moş Nicolae. Vineri, 6 decembrie, Cinematograful Victoria va reveni la viaţă cu noua Sală a Unirii, spaţiul fiind complet renovat şi adaptat organizării de spectacole.

În ajunul inaugurării oficiale, primarul Mihai Chirica şi Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Naţional, au vizitat instituţia de cultură din Piaţa Unirii, oferind ultimele detalii despre investiţia în cel mai mare cinematograf din zona Moldovei.

„Asta ar fi trebuit să se întâmple cu cinematografele de stat după 1990. Din păcate, un ochi plânge, un ochi râde. Cel care plânge o face pentru că a trebuit să aşteptăm 30 de ani, cel care râde priveşte faptul că, după doi ani şi jumătate de când am început procedurile legale de preluare, am reuşit să redăm comunităţii cea mai mare sală dintre cele patru cinematografe pe care le-am preluat. Este o sală absolut normală pentru anul în care ne aflăm, o sală care respectă toate standardele tehnologice, de confort şi siguranţă”, a spus managerul Ateneului Iași, Andrei Apreotesei.

Imagine

Conform lui Apreotesei, peste 5.000 de ieşeni şi-au achiziţionat deja bilete la cele 20 de evenimente culturale care vor avea loc pe parcursul lunii decembrie în Sala Unirii a Cinematografului Victoria, un centru multicultural de peste 850 de locuri care, în luna decembrie 2019, va găzdui spectacole de teatru inedite și reprezentații unice ale unor mari artiști din România.

Imagine

Inaugurarea oficială a Sălii Unirii din Cinematograful Victoria va avea loc astăzi, la ora 11.00, odată cu desfăşurarea în premieră a spectacolului de teatru pentru copii „Harap Alb”, în regia Ericăi Moldovan.

În aceeaşi zi, publicul este aşteptat la o întâlnire cu artiştii din spectacolul de dragoste şi amor, „Love and other things”, marca Liber Artis Orchestra, programat la ora 20.00.