Compania Salubris SA, care se ocupă de gestionarea deșeurilor, distribuie la utilizatorii din gospodării individuale (case) din municipiul Iași, pubele pentru precolectarea deșeurilor reciclabile.

În calitate de membru A.D.I.S., municipalitatea ieșeană beneficiază de recipiente adecvate pentru colectarea separată a deșeurilor. Acestea au fost date în folosință către Salubris SA pentru extinderea colectării separate a deșeurilor la toți beneficiarii din gospodariile individuale (case) din municipiul Iași, precum și pentru îmbunătățirea calității infrastructurii existente pentru beneficiarii din zonele de blocuri.

Pentru extinderea colectarii separate a deșeurilor reciclabile de la gospodăriile individuale, Salubris SA a preluat 6.755 de europubele de 240 de litri, le-a inscripționat corespunzător și a început distribuirea la beneficiari.

Aceștia primesc în regim de comodat câte o europubelă per gospodărie urmând a fi utilizată exclusiv pentru depozitarea deșeurilor reciclabile: plastic- metal și hârtie – carton (deșeuri uscate – în amestec). Pentru deșeurile din sticlă se vor amplasa pe domeniul public eurocontainere unde populația de la case va putea depozita acest tip de deșeu.

Beneficiarii, care nu sunt la domiciliu la momentul distribuirii pubelelor pentru deșeuri reciclabile, sunt invitați cu cartea de identitate și o factură de salubritate la baza de producție Salubris în vederea preluării recipientului.

Articolul precedentConcertul de Anul Nou al lui Rieu, transmis la Ateneul Iași
Articolul următorPrins băut la volan