Două ieșence au fost condamnate, după ce au fost acuzate de matrapazlâcuri cu decizii de pensionare pe caz de boală. 

Magistrații din cadrul Tribunalului Iaşi au admis acordurile de recunoaştere a vinovăţiei încheiate de procurori cu Adriana Alexandrescu şi Mărioara Rotariu.

Instanţa a dispus condamnarea Adrianei Alexandrescu la un an şi opt luni de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la cumpărare de influenţă, iar Mărioara Rotariu a primit o pedeapsă de un an şi cinci luni de închisoare, cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă. 

Inculpata Alexandrescu Adriana va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Consiliul Local, Direcţia de Asistenţă Comunitară, sectorul Căminul de Bătrâni Sf. Împăraţi Constantin şi Elena sau la Direcţia de Exploatare Patrimoniu – sectorul Stadionul Emil Alexandrescu. Inculpata Rotariu Mărioara va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Consiliul Local, Direcţia de Asistenţă Comunitară, sectorul Căminul de Pensionari Sf. Cuv. Parascheva sau la Direcţia de Exploatare Patrimoniu – sectorul Baza de Agrement Ciric, au precizat magistraţii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

În urmă cu câteva luni, procurorii au dispus trimiterea la instanță a dosarului care le privește pe Adriana Alexandrescu și pe Mărioara Rotariu, ambele din Iași, acuzate de complicitate la cumpărare de influență și, respectiv, cumpărare de influență.

Procurorii au încheiat câte un acord de recunoaştere a vinovăţiei în dosarul penal ce le privește pe cele două femei. 

În mai 2016 şi în lunile următoare, inculpata A.A. a acordat sprijin material şi moral cumpărătoarei de influenţă M.R., prin iniţierea şi intermedierea contactelor personale şi telefonice dintre cumpărătoarea de influenţă şi traficantul de influenţă V.I., în scopul întocmirii şi obţinerii în mod fraudulos a unei decizii de pensionare pe caz de boală (invaliditate), prin gestionarea raporturilor conflictuale dintre părţi, prin implicarea activă în recuperarea de la traficantul de influenţă a sumei plătite de inculpata M.R. cu titlul de preţ al influenţei fictive, după conştientizarea neîndeplinirii promisiunii formulate de acesta, prin purtarea de negocieri, de tratative între părţile implicate în conflict, inclusiv prin întâlniri personale şi primirea sumei de 2.000 de lei. restituite de traficantul de influenţă în mod direct inculpatei A.A.”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. 

Anchetatorii au mai spus că Mărioara Rotariu a fost acuzată că, în cursul lunii mai 2016, a dat în mod direct, pentru sine, suma de 2.000 de lei suspectului V.I., cumpărând influenţa pe care suspectul a lăsat să se creadă că o are asupra unor angajați ai unei unități medicale din Iași (el fiind salariat al aceleiași instituții – n.r.), pentru a-i determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, constând în emiterea de acte fictive de internare, dar şi asupra doctorilor din cadrul Comisiei de Examinare a Capacităţii de Muncă, din cadrul Casei Judeţene de Pensii Iaşi, în scopul obţinerii în mod fraudulos a unei decizii de pensionare pe caz de boală. 

 

Articolul precedentFOTO: Drum județean, inundat: apa a ajuns la peste 30 de centimetri
Articolul următorAcuzați că ar fi agresat polițiști