Trei ieșeni au fost pedepsiți de către magistrați, după ce au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Viorel Leuștean la pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru dare de mită și trafic de influență. 

Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile în cadrul Consiliului Local al Comunei Sinești sau în cadrul instituţiilor pe care le coordonează din punct de vedere administrativ, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Iaşi”au precizat magistrații ieșeni. 

În același dosar, instanța a dispus condamnarea lui Constantin Onofrei la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru cumpărare de influență.

De asemenea, Cornel Onofrei a primit o pedeapsă de patru luni de închisoare, cu amânarea executării, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără permis.

Și aceștia din urmă au fost obligați la muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local al comunei Țibana sau în cadrul instituţiilor pe care le coordonează din punct de vedere administrativ. 

Instanța dispune confiscarea sumei de 3.000 de lei, disponibilizată în acest scop de la inculpatul Leuștean Viorel, și mai dispune confiscarea sumei de 660 de euro, disponibilizată în acest scop de la inculpatul Onofrei Constantin”au încheiat judecătorii ieșeni. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

În urmă cu câteva luni, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Iaşi au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată a lui Viorel Leuştean, Constantin Onofrei şi Cornel Onofrei, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Pe data de 2 mai 2018, echipa operativă comună constituită din lucrători ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a organizat acţiunea de prindere în flagrant a lui V.L., în timp ce oferea unui agent din cadrul Postului de Poliţie Mădârjac – Secţia VIII de Poliţie Rurală Leţcani suma de 3.000 de lei pentru ca el să dispună o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care un prieten al acestuia este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis”, a declarat Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). 

Anchetatorii au susţinut că, din conţinutul denunţului formulat de către poliţist la sediul DGA – SJA Iaşi pe data de 26 aprilie 2018, rezultă că Viorel Leuştean l-a contactat pe agentuldenunţător în cursul aceleiaşi zile şi i-a promis acestuia suma de 3.000 de lei, cu scopul de a dispune o soluţie favoravilă faţă de prietenul său, Cornel Onofrei, care avea calitatea de suspect într-un dosar penal, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără permis, faptă ce ar fi fost comisă în cursul anului 2017.

În aceeaşi zi, inculpatul V.L. a fost dispus să colaboreze cu organele de anchetă, fiind probat momentul operativ în care a primit de la inculpatul cumpărător de influenţă C.O., tatăl lui C.O., suma de 660 de euro, echivalentul sumei de 3.000 de lei, pe care V.L. a oferit-o poliţistului denunţător din fonduri proprii”, a adăugat Sarmizia Fetcu. 

 

Articolul precedentMai multe drumuri județene vor fi reabilitate
Articolul următorPrimăria Iași vrea să cheltuie aproape 20 de milioane de lei pe construirea și reabilitarea a trei grădinițe