Un individ din județul Iași va fi nevoit să ofere explicații în fața instanței, după ce a fost acuzat că ar fi fost recalcitrant cu un om al legii.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Marian P., sub acuzațiile de ultraj și refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice. 

Anchetatorii au precizat că, în urmă cu aproximativ doi ani și jumătate, Marian P. ar fi agresat fizic un om al legii.

Conform procurorilor, la acea dată, individul în vârstă de 38 de ani se deplasa pe o stradă din Iași, la volanul unui autoturism marca Skoda.

Oamenii legii au susținut că incidentul ar fi avut loc pe bulevardul Nicolae Iorga, când şoferul unui autoturism aflat în trafic a observat că o Skoda circula aiurea pe stradă. Acesta i-a făcut semne şoferului de pe Skoda, care ar fi tras mașina pe dreapta și ar fi devenit agresiv cu bărbatul din celălalt vehicul. În acel moment, șoferul vizat de Marian P. A sunat la 112, iar, la fața locului, a ajuns un polițist local.

Potrivit procurorilor ieșeni, agentul de la Poliția Locală a observat că Marian P. mirosea a alcool, astfel că a anunțat Biroul Rutier. Polițiștii rutieri l-au testat pe şofer, iar alcoolemia a ieşit de peste 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform anchetatorilor, agenţii l-ar fi transportat ulterior pe individ la spital, unde şoferul ar fi început să înjure şi ar fi lovit un poliţist local și ar fi refuzat să îi fie prelevate probe biologice de sânge.