Un nou scandal la Baroul Iaşi, în urma alegerilor desfăşurate recent în cadrul instituţiei.

Membrii Comisiei Electorale, formată din mai mulţi avocaţi, au sesizat autorităţile cu privire la faptul că au găsit sigiliile rupte de la urna de voturi, cât şi la uşa de acces din interiorul sălii în care se păstra această urnă.

De cealaltă parte, avocatul Marius Striblea a spus că, de fapt, totul ar fi fost o încercare de discreditare a instituţiei.

“Prin diferite mijloace, inclusiv plangeri penale, se incearca discreditarea Baroului Iasi si punerea sub semnul indoielii a rezultatelor alegerilor din 7 mai 2019 cu privire la Consiliul Baroului. Problema celor care au regizat si pus in scena farsa e ca voturile au fost numarate de cel putin 10 ori si procesul-verbal de validare fusese afisat cu minim 24 de ore anterior!

Oricum, logica elementara spune ca eventuala frauda se poate face inainte de numararea, validarea si afisarea rezultatelor. Evident, miza celor implicati si care nu stiu sa piarda este discreditarea institutiei. Prin aceasta manevra se incearca inclusiv compromiterea veridicitatii rezultatului alegerilor si a muncii comisiei de numarare a voturilor, comisie compusa din sapte membri, sase reprezentanti ai candidatilor la decanat si un membru neutru, toti desemnati de AGA.

Mentionez ca membrii Consiliului Baroului sunt cei din procesul-verbal de validare afisat si ca nu exista niciun dubiu sau suspiciune de fraudare a rezultatului alegerilor la Consiliu.

Prin astfel de actiuni de propaganda electorala ieftina, precipitate si vadit nefondate, gen 112 si postari publice alarmiste pe pagina personala de facebook prin care se incita la haos, unii inteleg sa redea demnitatea Baroului, a precizat Marius Sebastian Striblea, decanul Baroului Iaşi.

 

Articolul precedentŞOCANT: Atac în discotecă, de la câteva vorbe în vânt! Ce s-a întâmplat!
Articolul următorA murit în urma unui incendiu