Primăria Iași susține că, în urma “minciunilor ventilate în spațiul public de unii președinți de consilii județene, parlamentari, lideri de filiale de partid în privința unui așa-zis refuz al Primăriei de a preda Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA tronsoanele de drum necesare pentru continuarea lucrărilor la proiectul șoselei de centură – varianta Sud”, conducerea municipalității a făcut o serie de precizări necesare pentru corecta informare a opiniei publice. 

“În ultimii ani, conducerea Primăriei Municipiului Iași a făcut nenumărate demersuri, atât prin solicitări oficiale, cât și prin scrisori deschise și alte apeluri publice către CNAIR SA, Ministerul Transporturilor și Guvernul României, dar și Parlament pentru alocarea fondurilor necesare și lansarea licitațiilor aferente construirii șoselei de centură a Iașului, atât continuarea lucrărilor la varianta Sud, cât și la varianta Nord. În ciuda tuturor acestor eforturi și a argumentelor solide invocate de fiecare dată, solicitările municipalității au rămas fără niciun răspuns concret.

Abia joi, 27 iunie, CNAIR SA a anunțat lansarea licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor de continuare a șoselei de centură – varianta Sud, de la Selgros, prin bd. Poitiers, până la intersecția cu DN 28, prin str. Trei Fântâni, procedura având ca termen de depunere a ofertelor data de 19 august.

Tot joi, 27 iunie, la Registratura Primăriei Municipiului Iași a fost primit un răspuns din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași din cadrul CNAIR la o adresă trimisă de municipalitate pe 18 iunie, răspuns potrivit căruia „Decizia Directorului General al CNAIR SA de constituire a comisiei, precum şi data demarării procedurilor de Predare, Constatare şi Identificare a sectorului de drum ce face obiectivul investiţiei mai sus menţionată, vor fi comunicate după atribuirea contractului privind «Elaborarea Proiectului Tehnic de execuţie, Asistenţa Tehnică în perioada de execuţie a lucrărilor şi Execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii Varianta de ocolire a municipiului Iaşi – etapa I Varianta Sud Obiect 3 – varianta trafic greu, sector km 19 + 690 (Selgros) – km 26 + 460 (DN 28)»”.

Cu alte cuvinte, pentru a colabora la succesul acestui proiect vital pentru oraș și Zona Metropolitană, Primăria Municipiului Iași va preda tronsoanele de drum în cauză abia la câteva luni după 19 august, când CNAIR SA va fi reușit să contracteze o companie care să proiecteze și să construiască șoseaua de centură.

În aceste condiții, conducerea Primăriei Municipiului Iași solicită politicienilor care au încercat să dezinformeze să își prezinte scuze public nu față de reprezentanții municipalității, ci față de sutele de mii de ieșeni care așteaptă de ani de zile acest proiect atât de important!”, au precizat edilii ieșeni.

 

Articolul precedentProtest faţă de revenirea lui Tudorel Toader la conducerea UAIC
Articolul următorFOTO: Lucrări pentru modernizarea unor străzi