Primarul Iașului, Mihai Chirica, l-a demis pe directorul general pe investiţii, Cătălin Boghiu, şi pe şefa de serviciu pe investiții, Ioana Mihai.

„Pe directorul general l-am demis pentru că trebuia să coordoneze aceste lucrări, şi nu a făcut-o. Era obligat, prin fişa postului, să urmărească toate investiţiile şi, uşor-uşor, mă duc până jos, am demis-o şi pe şefa de la Investiţii, Ioana Mihai. Cine nu-şi face treabă, pleacă din instituţie“, a declarat Mihai Chirica.

Şoseaua Iaşi – Bârnova a fost inclusă într-un program de modernizare în urmă cu câțiva ani, dar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în vara anului 2017. Cu toate acestea, pe şosea nu s-a intervenit decât pentru schimbarea unor reţele de utilităţi. După lucrările ApaVital și Delgaz Grid, refacerea carosabilului afectat a început de-abia în această săptămână.

Primăria va moderniza şoseaua în primăvara anului 2019, iar reparaţiile făcute de Delgaz Grid vor fi dezafectate.

„Delgaz Grid a pierdut valoarea lucrărilor pe care le-a implementat pentru reparaţia străzilor, adică 1,4 milioane lei fără TVA“, a menţionat primarul.

Locuitorii din zona şoselei Iaşi – Bârnova au acuzat încă din 2017 gestionarea deficitară de către Primărie a proiectului de modernizare.

Articolul precedentTransplant de rinichi realizat la Iaşi
Articolul următorMarin Burlea va fi înmormântat luni