Scorpionul de la Iași care în urmă cu două luni a băgat spaima într-o femeie se află în continuare la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, acolo unde a ajuns inițial, fiind analizat de specialiști. În perioada următoare, arahnida va fi vizitată de către studenții curioși de la Facultatea de Biologie.

Scorpionul care aparține speciei euscorpius italicus este supravegheat în continuare de cei de la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Hrănit și alintat, acesta va rămâne până în ultima sa zi de existență la Agigea. Masculii pot să ajungă să măsoare până la 5 cm lungime, în timp ce femelele sunt ceva mai micuțe.

Culoarea acestei specii variază de la maro-roșcat la negru-albăstrui. Amintim că cei din cadrul Stațiunii Biologice Marine de la Agigea a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi susțineau că scorpionul provine din Italia sau din Croația și a ajuns întâmplător în România, într-un autoturism, cel mai probabil. De asemenea, scorpionii pot să supraviețuiască perioade destul de lungi fără hrană, chiar și în spații închise.

„Scorpionul este încă la noi, nu facem nimic cu el, nu putem să-l trimitem de pe unde a venit, pentru că nu știm exact de unde a venit și nici nu avem cum să aflăm asta. Cele două țări au fost doar niște presupuneri. Cunoaștem doar specia, cum am mai spus. Poate fi periculos, noi îl ținem în siguranță aici, până într-un final, când va muri. Sincer, nu știu cam cât poate să trăiască, ideea este că îl hrănim, avem grijă de el.

Nu au fost persoane care să dorească în mod special să-l viziteze, însă o să vină studenții de la Biologie să facă asta. Desigur, oricine poate să vină să-l vadă, cu siguranță există persoane care nu au văzut în realitate un scorpion”, a declarat pentru BZI Emanuel Baltag, doctor în ornitologie și cercetător în cadrul Stațiunii Biologice Marine de la Agigea.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentUnei femei i s-a făcut rău la bordul unui avion care venea din Germania
Articolul următorOrașul New York se scufundă. Care este cauza, ce spun specialiștii