Prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu, a participat la bilanţul activităţii desfăşurate în 2018 de DSP. 

Acesta a precizat că Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, aflată în subordinea Ministerului Sănătății, deține un rol extrem de important în sistemul de sănătate al județului.

“În cursul anului 2018, DSP a gestionat mai multe Programe Naționale precum, Programul Național de Depistare Precoce a Cancerului de Col Uterin, Programul Național de Transplant de Organe, Țesuturi și Celule, Subprogramul de fertilizare în vitro, etc. Totodată, la finalul anului trecut, a fost semnat un proiect cu finanțare europeană, valoarea totală a investițiilor de echipamente și dispozitive medicale solicitate de către DSP Iași fiind de peste 9,1 milioane lei. În ceea ce privește controalele efectuate, în anul 2018 s-au desfășurat aproape 5.300 de controale, cele mai multe vizând alimentația publică și comerțul cu creme, tutun. În total au fost aplicate 55 de sancțiuni în valoare de 163.000 lei.

Având în vedere că în prezent, doar 16% din populația din mediul rural beneficiază de continuitatea serviciilor medicale prin centre de permanență, am solicitat conducerii DSP identificarea de soluții, prin discuții cu autoritățile locale, pentru a se deschide mai multe centre de permanență în mediul rural”, a spus prefectul de Iaşi.

Articolul precedentFOTO: O nouă ediţie a Festivalului Hinamatsuri, la Iaşi
Articolul următorIașul termină sezonul regular în genunchi și merge în play-out