Terminalul 1 al Aeroportului Internațional Iași se va redeschide peste aproximativ o lună pentru a face faţă afluxului de pasageri.

„Am primit primele date în ceea ce înseamnă studiu de fezabilitate şi demarăm procedurile creării unui proiect de hotărâre pentru obţinerea de fonduri europene pentru extinderea platformei de staţionare-îmbarcare“, a declarat directorul general al Aeroportului, Cătălin Bulgariu.

Creşterea numărului de locuri pentru aeronave este cu atât mai necesară, cu cât în august, traficul pe Aeroport a ajuns la 140.000 de pasageri și se dorește atingerea pragului de 150.000 de pasageri.

Un masterplan care să cuprindă toate studiile de fezabilitate existente urmează să fie pregătit luna aceasta, pentru a vedea care sunt etapele, priorităţile, posibilităţile şi nevoile de finanţare pentru a putea realiza un proiect european.

Faţă de creşterea substanţială a numărului de pasageri, directorul general al Aeroportului a spus că urmează să fie redeschis terminalul T1 pentru zborurile externe „de iarnă“. Perioada de concedii a întârziat însă punerea în funcţiune a benzii transportoare de bagaje, astfel că inaugurarea, programată iniţial pentru 28 septembrie, va depăşi acest termen.

Articolul precedentA fost semnat contractul pentru deszăpezirea drumurilor județene
Articolul următorJandarmii iau cu asalt străzile din județ