Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de instabilitatea atmosferică valabilă în aproape toată ţara începând de joi, ora 12:00, până vineri la ora 21:00.

Potrivit meteorologilor, din a doua parte a zilei de joi în sud-vest, centru, nord-est şi la munte, iar în noaptea de joi spre vineri şi pe parcursul zilei de vineri, îndeosebi în jumătatea de est a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. 

 ANM a emis și un cod portocaliu de vreme rea, valabilă pentru mai multe zone din țară. Potrivit ANM, se așteaptă furtuni și vijelii, dar și ploi violente. 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 21 – 04 septembrie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului şi hărţii

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 04 septembrie, ora 02 – 04 septembrie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții

În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50…70 l/mp. 

Imagine

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 12 – 03 septembrie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului şi hărţii

În intervalul menționat, în jumătatea de sud-est a Transilvaniei, nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

 

Articolul precedentMinistrul Sănătății: ”Ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta. Putem ajunge chiar la 2.000 de infectări zilnic”
Articolul următorDescinderi într-un dosar de evaziune fiscală