Managerul unei unităţi medicale din judeţul Iaşi a decis să acţioneze în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI). 

Teodor Pricop le solicită magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi să dispună anularea raportului de evaluare întocmit recent de inspectorii de integritate pe numele său. 

Urmează ca instanţa să stabilească un prim termen de judecată al litigiului în contencios administrativ, după care magistraţii vor asculta ce au de spus ambele părţi, pentru a putea lua o decizie în acest caz. 

Pe 25 octombrie 2018, reprezentanţii ANI au precizat faptul că au constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei persoane cu funcție de conducere din sistemul medical. Printre acestea se afla şi Teodor Pricop, managerul Spitalului Orășenesc Hârlău, din județul Iași. 

În perioada 1 august 2016 – 3 aprilie 2018, acesta a exercitat simultan funcția de manager al Spitalului Orășenesc Hârlău și pe cea de consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Hârlău, încălcând astfel dispozițiile legale”au menţionat inspectorii de integritate

Potrivit reprezentanţilor ANI, persoanele vizate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. 

Articolul precedentȘi-a înjunghiat fratele: ce a pățit
Articolul următorJaful anului: zeci de porci, “săltați” de un ieșean dintr-o fermă. S-a lăsat cu dosar penal