Ieri, la întâlnirea instituţiilor şi ONG-urilor din domeniul siguranţei rutiere , la Prefectură, s-a decis semaforizarea celor patru treceri de pietoni de pe drumul european care trece prin Valea Lupului.

Va fi înfiinţată încă o trecere de pietoni, în vârful dealului de la Antibiotice, iar pe tot acest traseu, pe o parte şi de alta a drumului, vor fi înfiinţate 9 alveole pentru mijloacele de transport.

Cele patru treceri de pietoni care vor fi semaforizate sunt la Popas Păcurari, la fostul Daewoo, la Rombat şi în vârful dealului, la Antibiotice, cea nouă. De asemenea, reprezentanţii Primăriei Iaşi au spus că lucrările vor fi finalizate în vara acestui an.

„În câteva luni vor fi amenajate încă nouă alveole pentru staţii de transport în comun, cinci pe partea municipiului Iaşi şi patru pe partea comunei Valea Lupului, iar trecerile de pietoni urmează să fie semaforizate şi amenajate cu insule de refugiu, prioritară fiind siguranţa pietonilor. Pe termen lung, cea mai bună soluţie rămâne construirea de pasarele pietonale, investiţii care vor conducea şi la fluidizarea traficului auto“, a spus Marian Şerbescu, prefectul Judeţului Iaşi.

Articolul precedentAngajări la Spitalul de Neurochirurgie
Articolul următorMai multe drumuri județene vor fi reabilitate