Primăria Iaşi a anunțat că va amplasa primul semafor acustic în aproximativ o lună de zile. Sistemul va fi amplasat în cea mai aglomerată zonă din Iaşi, şi anume Gara Centrală, pentru a deservi şi nevăzătorii din judeţ.

În total, anul trecut Asociaţia pentru Protecţia Rutieră „WorldStreet“ şi Asociaţia Nevăzătorilor din România – Filiala Iaşi au cerut Primăriei să amplaseze sisteme acustice pentru nevăzători în aproximativ 20 de locuri din municipiu. În acest sens, anul acesta, Primăria Iaşi a alocat un buget mic pentru sistemele acustice, adică 3.000 lei, cu promisiunea că vor fi achiziţionate mai multe.

„Am demarat procedura de achiziţie şi într-o lună de zile va fi amplasat sistemul la semafoarele din zona Gării. Această zonă era prima pe lista cu punctele de amplasament“, au precizat reprezentanţii Primăriei Iaşi.

Alte locuri unde s-au cerut sisteme acustice sunt intersecţiile din zonele Spitalul „Sf. Spiridon“, Moara de Foc cu Păcurari, Munca Invalizilor, fostul magazin Minerva din Alexandru cel Bun, Ţesătura, pasajul Octav Băncilă – sediul filialei Asociaţiei Nevăzătorilor din România, Spitalul de Recuperare din Nicolina, intersecţia Podu Roş, bulevardul Carol I (trei zone), Tudor Vladimirescu, intrare Carrefour Felicia, traversare Calea Chişinăului lal Baza 3, Anastasie Panu în dreptul Moldova Center, traversare strada Palat la Sala Polivalentă.

Sisteme acustice pentru nevăzători au mai fost în municipiul Iaşi, în număr de aproximativ 40, însă o mare parte dintre acestea au fost distruse. Aceste sisteme au fost scoase cu totul din funcţiune în 2012.

Articolul precedent23,8 milioane de lei pentru comunele ieșene afectate de inundații
Articolul următorIașul va avea autobuze electrice de anul viitor