Angajatorii ieşeni au suspendat până în prezent 29.497 de contracte, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi. Spre comparaţie, la începutul lunii aprilie figurau în evidenţele instituţiei locale 12.600 de contracte de muncă suspendate la nivelul judeţului Iaşi.

Până acum, au fost înregistrate 2.436 de solicitări de acordare a indemnizaţiei lunare acordată pe perioada stării de urgenţă.

Dintre acestea, 2.177 sunt solicitări din partea PFA-urilor, II, IF-uri şi profesii liberale, 68 de cereri provin din rândul persoanelor fizice care obţin venituri exclusiv din drepturi de autor şi conexe, alte 11 solicitări din rândul persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în baza contractelor de activitate sportivă, iar 180 de cereri din partea persoanelor care au încheiate convenţii individuale de muncă în baza Legii nr.1 /2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei. În cazul sportivilor, de exemplu, sprijinul financiar este de 75% din drepturile în bani aferente contraprestaţiei activităţii sportive, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut.