În cadrul Centrului Comercial Palas a avut loc duminică, 18 noiembrie o conferință cu tema: Prevenția nu duce la detenție! Printre invitați s-au numărat, Laura Dediu-comisar șef Penitenciarul Iași, Anca Balcanu-comisar șef Penitenciarul Vaslui, Mihai Șoric-subcomisar șef Serviciul Rutier Iași, Oana Maria Baciu-Președinta Asociației pentru prevenirea accidentelor și sprijinirea victimelor accidentelor, precum și victime ale accidentelor și condamnați pentru producerea accidentelor, unele soldate cu deces.

Trei tineri care au fost încarcerați după ce au provocat accidente și-au prezentat modul în care au ajuns să stea după gratii și speră să fie un exemplu pentru șoferii care se urcă la volan cu ideea că nu se va întâmpla nimic.

„Am ajuns în scaun cu rotile în urma unui accident, pe care l-am avut la vârsta de 19 ani. Eram într-o mașină condusă de un șofer cu alcoolemie și permis suspendat, la o curbă a pierdut controlul și a ajuns într-un cap de pod. Prietenul meu a murit pe loc, eu am avut coloana vertebrală fracturată. În urma acestui episod tragic am vrut să fac Facultatea de Medicină și anul trecut am absolvit. În prezent sunt medic rezident radiolog la Spitalul Oblu, îmi place ceea ce fac și sper să ajut oamenii. Aveți grijă cum conduceți să nu creați victime!”, a povestit victima unui accident rutier.

Articolul precedentExercițiu la Aeroportul Iași: intervenția în cazul unui accident aviatic (FOTO)
Articolul următorAlin Aivănoaei, noul președinte al Organizatiei Municipale a PMP Iași