Procesul unui fost prefect al Iaşului s-a încheiat la prima instanţă cu o decizie-bombă.

Judecătorii au decis condamnarea lui Dragomir Sava Tomaşeschi. 

„Instanţa condamnă pe inculpatul Tomaşeschi Sava Dragomir la pedeapsa de şase luni de închisoare, cu executare, pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă. De asemenea, instanţa condamnă pe inculpatul Avădanei Constantin la pedepsa rezultantă de 11 ani şi şase luni de închisoare, prin contopirea cu o altă pedeapsă primită de acesta din urmă, într-un alt dosar penal”, au menționat judecătorii. 

Totuşi, Dragomir Tomaşeschi a formulat deja apel la această decizie.

Amintim că, în urmă cu câteva luni, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a actualului avocat Dragomir Sava Tomaşeschi şi a lui Constantin Avădanei, pentru mărturie mincinoasă.

Procurorii au precizat că, în zilele de 28 aprilie şi 26 mai 2014, cu ocazia audierii în calitate de martori într-un dosar penal al Tribunalului Iaşi, Tomaşeschi şi Avădanei ar fi făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale în legătură cu care au fost întrebaţi.

Inculpaţii au susţinut, în calitate de martori, în mod nereal, că poliţiştii din escortă l-au agresat fizic şi verbal, la intrarea în cadrul Tribunalului Iaşi, pe inculpatul Clapon Gheorghe, aflat în stare de arest preventiv, iar persoana privată de libertate, deşi a fost agresată, nu ar fi adresat ameninţări poliţiştilor”, au precizat procurorii.

De asemenea, oamenii legii au adăugat că, în cuprinsul sentinţei penale de pe 13 iunie 2016, pronunţată în acel dosar al Tribunalului Iaşi, prin care s-a dispus condamnarea lui Gheorghe Clapon, printre alte infracţiuni şi pentru cea de ultraj, instanţa a înlăturat declaraţiile date în calitate de martor de către Tomaşeschi şi Avădanei, judecătorii apreciind că au fost nesincere. 

Articolul precedentFemeie prinsă consumând alcool pe stradă
Articolul următorPatru sticle cu whiskey i-au adus un dosar penal unei ieșence