O femeie din localitatea ieşeană Covasna – Costuleni a fost pedepsită de către magistraţi la patru ani de detenție, după ce a fost acuzată că şi-ar fi înjunghiat o consăteancă, din cauza geloziei.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea Marianei A. la patru ani de închisoare, pentru tentativă la omor.

„Instanţa dispune confiscarea specială a cuţitului folosit la comiterea infracţiunii. Admite în parte acţiunea civilă şi, în consecinţă, obligă inculpata să îi plătească părţii civile B.C. suma de 400 de lei, cu titlu de daune materiale”, au menţionat magistraţii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel.

Procesul femeii a început pe data de 23 martie 2018. Asta, după ce anchetatorii au decis încătuşarea ei, pe 30 ianuarie.

La finele lunii ianuarie 2018, o femeie de 35 de ani din localitatea ieşeană Covasna – Costuleni a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon”, cu o plagă în spate, după ce ar fi fost înjunghiată de rivala în dragoste, victima aflându-se în acelaşi pat cu iubitul, dar şi cu bunica acestuia, în vârstă de 93 de ani.

„B.C., o femeie de 35 de ani, a ajuns la unitatea noastră cu o plagă înjunghiată în spate, provocată cu un cuţit, hemitorace stâng posterior, hemotorax stâng, cu etilism acut şi o uşoară hipotermie. Din declaraţiile martorilor reiese că pacienta a fost înjunghiată de o altă femeie, care, în momentul în care s-a întors acasă, a găsit-o pe victimă în acelaşi pat cu concubinul ei. În acelaşi pat se afla şi o bătrână, bunica bărbatului, în vârstă de 93 de ani. Din spusele femeii agresoare, cei doi nu se aflau la prima aventură”, a precizat la scurt timp de la incident prof.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.

Incidentul a fost confirmat şi de către poliţiştii ieşeni. „Pe data de 28 ianuarie, în timp ce un bărbat se afla într-o cameră din locuinţa sa, împreună cu B.C., a venit concubina acestuia, care se afla în stare de ebrietate. Pe fondul geloziei şi a stării de ebrietate, a izbucnit un conflict, moment în care femeia a luat un cuţit şi i-a aplicat părţii vătămate două lovituri. Ulterior a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tentativă la omor”, au menționat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Articolul precedentTrimis de judecători la şcoală, după ce a vrut să dea MITĂ
Articolul următorFără apă potabilă într-un cartier ieșean