Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.

Agenții din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, ce funcţionează pe principiul termoviziunii, la aproximativ 800 de metri de frontiera de stat, în culturile agricole, două persoane. 

În cel mai scurt timp, poliţiştii de frontieră s-au deplasat în zonă şi au reținut persoanele în cauză, ocazie cu care au procedat la identificarea acestora. În vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor, cei doi bărbați au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetățeni din Republica Moldova, G.S. și L.P., în vârstă de 37, respectiv 49 de ani.

La cercetări, bărbaţii au declarat că au traversat înot râul Prut, încercând să intre ilegal în România. Aceştia au adăugat faptul că ar fi trebuit să fie preluaţi de un conaţional, ce urma să îi transporte în Franţa.

În jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, poliţiştii l-au identificat pe cetățeanul moldovean D.M., în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Danemarca, persoana care urma să îi transporte pe cei doi în Franţa.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi tentativă la trafic de migranți, la finalizare urmând a fi luate masurile care se impun. 

 

Articolul precedentPeste 5.000 de pachete cu țigări le-au adus condamnări
Articolul următorStudent, înjunghiat într-un club din Iași!