În perioada 4-6 octombrie 2018, Institutul de Psihiatrie „Socola” organizează, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi, Simpozionul Naţional cu participare Internaţională „Socola 1918 – începuturile psihiatriei moderne”, un eveniment ştiinţific de referinţă în cadrul Zilelor Socolei.

La 18 noiembrie 1918, prin decretul dat de Consiliul de Miniştri condus de Al. Marghiloman şi semnat de Regele Ferdinand, „Asilul de Alienaţi Socola” a trecut în administrarea statului, acest fapt putând fi considerat un act de renaştere al unui spital care intra într-o epocă modernă.

100 de ani de psihiatrie modernă au început odată cu venirea la conducerea Asilului de Alienaţi de la Socola a profesorului C.I. Parhon. Acesta a preluat modelul strădaniilor celui ce a întemeiat spitalul, Al. Brăescu, şi împreună cu toţi colaboratorii săi a deschis drumul unei activităţi ştiinţifice, care a polarizat personalităţi din ţară şi din străinătate, din diverse domenii, medical şi umanist”, a declarat prof.dr. Roxana Chiriţă, directorul medical al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

Lucrările simpozionului se vor desfăşura în Amfiteatrul Institutului de Psihiatrie „Socola”, iar deschiderea oficială a simpozionului va avea loc joi, 4 octombrie, de la ora 18.00.

Articolul precedentÎncepe un nou an de activitate la Centrul de Excelenţă Iaşi
Articolul următorFestival folcloric și de de teatru, la Palas