Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ Iaşi anunţă organizarea şi în acest an a concursurilor pentru simularea admiterii, ce vor avea loc pe datele de 3 martie şi 19 mai. Acestea sunt destinate să familiarizeze elevii interesaţi să studieze la UMF cu rigorile unui examen de profil, tip test-grilă, şi să îi ajute să se pregătească şi să asimileze mai repede materia.

Proiectul este organizat de universitate împreună cu cele cinci ligi studenţeşti care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiei de învăţământ superior, grupul ţintă fiind reprezentat de elevii din clasa a XII-lea, care studiază în licee şi colegii, dar şi alte persoane care doresc să se înscrie la UMF şi au absolvit deja liceul sau colegiul. Reprezentanţii universităţii spun că această simulare a examenului îi va ajuta pe elevi să vadă pe ce segment de materie trebuie să mai aprofundeze pregătirea înaintea susţinerii testului real din iulie 2019.

Taxa de participare pentru elevi este de 40 de lei, care poate fi achitată cash, online sau prin ordin de plată. Cei care vor să se înscrie, trebuie să completeze un formular online până la data de 17 februarie pentru prima sesiune, din martie, şi să-şi verifice datele introduse în baza de date să corespundă cu cele din realitate, listele fiind publicate după finalizarea perioadei de înscriere. Aceştia vor fi repartizaţi pe săli online, iar prezentarea la sesiunea de susţinere a simulării Concursului de admitere se face cu cel puţin două ore înaintea începerii testului. Concursul va respecta bibliografia şi programa testului în sine, va dura trei ore, presupune susţinerea unui test-grilă.

Teza de concurs va conţine 80% întrebări la prima vedere. Pentru specializările Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, din totalul întrebărilor din grilă, ponderea disciplinei principale este de minimum 60%, iar ponderea disciplinei secundare de teste pentru admitere, redactată de UMF Iaşi, pot avea răspunsurile ordonate altfel faţă de ordinea din culegere.

Articolul precedentSute de amenzi date în câteva ore pe drumurile din judeţ
Articolul următorChirica îl susține pe George Simion la alegerile europarlamentare