Sâmbătă va avea loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“(UMF) Iaşi o nouă simulare a examenului de rezidenţiat, programată să înceapă de la ora 9.00.

Astfel, absolvenţii vor avea posibilitatea să îşi testeze abilitatea de a trece sau nu examenul, verificând cunoştinţele acumulate până în prezent, într-o acţiune organizată de UMF Iaşi în colaborare cu Societatea Studenţilor Medicinişti şi Societatea Studenţilor Stomatologi.

În premieră, în acest an, se organizează simularea concursului de rezidenţiat la Medicină Dentară, la care sunt înscrişi deja 88 de candidaţi. Pentru simularea concursului de la medicină există 321 de candidaţi, număr egal cu ce înscrişi la simularea din octombrie 2017.

Concursul durează patru ore şi este structurat sub forma unui test-grilă, ale cărui subiecte vor fi elaborate de personalul academic al universităţii, printre sursele bibliografice fiind două compendii publicate şi sub coordonarea actualului rector al UMF, Viorel Scripcariu.

„Aceste sesiuni de simulare a concursului de rezidenţiat pe care le organizăm la universitate sunt extrem de utile pentru candidaţi, pentru că oferă o evaluare obiectivă a cunoştinţelor şi îi familiarizează cu condiţiile de desfăşurare a examenului“, a declarat Viorel Scripcariu.

Chiar dacă este doar o simulare, regulile sunt la fel de stricte ca la examenul oficial – în sala de concurs au acces doar candidaţii şi personalul angajat în concurs, intrarea se face în intervalul 08.00-08.20 doar pe baza cărţii de identitate valabil care va sta pe masa candidatului tot timpul concursului. Subiectele vor fi deschise la ora 09.00, iar examenul se încheie la ora 13.00.

Articolul precedentPrețuri speciale oferite de Tarom pentru zboruri de la Iaşi spre Anglia şi Israel
Articolul următorSpitalele ieșene își recuperează sumele investite în ultimii ani. Suma depășește 10 milioane de euro