Primăria Iași va crea un centru unic de monitorizare şi intervenţie, care va avea sediul la „Piramida lui Dubeţ“, clădirea Primăriei din Şoseaua Naţională nr. 43. Este vorba de sistemul de supraveghere al Poliţiei Locale, de Centrul de monitorizare al CTP, de sistemul de supraveghere din fiecare piaţă, şi de biroul de management al traficului.

Lucrarea va fi finanţată din fonduri proprii şi presupune relocarea primelor trei centre menţionate, în condiţiile în care biroul de trafic se află deja la „Piramida lui Dubeţ“.

Într-o primă etapă a proiectului se va reloca Centrul de Monitorizare şi Intervenţie al Poliţiei Locale, instituţie din subordinea Primăriei care are peste 50 de camere de supraveghere în diverse intersecţii din oraş. Ulterior, va veni rândul centrului de monitorizare al CTP, şi, în final, vor fi relocate echipamentele centrului Ecopiaţa SA.

Primăria va cheltui circa 5.000 euro pentru proiectarea lucrărilor, iar, odată întocmite aceste documentaţii, se va putea stabili şi valoarea totală a investiţiei. În vară, Primăria a încercat să contracteze un proiectant, dar licitaţia a fost anulată. Acum, municipalitatea aşteaptă oferte până cel târziu pe 2 noiembrie.

Articolul precedentTârg de stagii de practică destinat studenților de la Universitatea „Al. I. Cuza“
Articolul următorTrafic infernal în Iași. Restricții de circulație pe mai multe străzi